Máme tu jaro, přichází pomalu Velikonoce, svátky řady tradic.

U nás je už dlouholetou tradicí péct v tomto období další druh ze speciální edice – Velikonoční sušenky. Tyto sušenky jsou oproti ostatním produktům netradiční nejen svojí barvou ( je výrazné přírodní barvivo), ale i chutí. Obojí jim propůjčuje zelený ječmen, jenž je součástí receptury.

Hrudky díky svému složení můžete nabídnout i veganům a těm, kteří mají stravovací omezení a vyhýbají se mléku a vejcím.

Jak zelený ječmen chutná?


Jeho chuť je velice specifická. Chutná bylinkově, nasládle, není hořký ani svíravý.

Na co je dobrý zelený ječmen?

Zelený ječmen (někdy také mladý ječmen) se řadí mezi oblíbené zelené superpotraviny (potraviny s nízkým obsahem kalorií, které jsou bohaté na antioxidanty, minerály, vitamíny a jiné tělu prospěšné látky) a má blahodárný vliv na organismus především z hlediska detoxikace. Zmírňuje překyselení organismu. Jeho historie sahá údajně až do dob antiky a je tak považovaný za snad nejstarší zelenou potravinu. Je znám svým složením bohatým na vitamíny, minerály, aminokyseliny a stopové prvky.

Obsahuje vitamíny – B1, B2, B6, B12, C, E, betakaroten, kyselina pantotenová, kyselina listová minerály – vápník, měď, železo, hořčík, draslík, zinek, fosfor. 18 aminokyselin (včetně všech esenciálních aminokyselin).

velikonoční bio sušenky optimized