Jak to teda děláme my? Máme na to dva systémy.

Všímám si, že o bezobalové potraviny je v poslední době čím dál tím větší zájem. Jsem za to rád, protože jednorázové obaly mi nedávají smysl. Nejlepší obal je jednoduše žádný obal, a proto to, co se dá, nakupuji výhradně bez obalu i já. Například pro ovoce a zeleninu využívám znovupoužitelné sáčky, pro obědy z restaurací s sebou nosím re-krabičky a naše sušenky ujídám rovnou z plechu ?. Vy sušenky a krekry z Biopekárna Zemanka z plechu sice ujídat nemůžete, ale to bychom to nebyli my, kdybychom našim zákazníkům bezobalový prodej neumožnili.

Jak to teda děláme my? Máme na to dva systémy:

 

1️. Bezobalové obchody

Dlouhodobě spolupracujeme s bezobalovými prodejnami v České i Slovenské republice kam naše sušenky a krekry doručujeme v plastových, akreditovaných a vratných boxech. Zákazníkovi tak dáváme příležitost naše produkty nakoupit do svých znovupoužitelných dóz přímo v jeho městě nebo blízkém okolí. Na vrácení boxů se potom domlouváme přímo s obchodníkem.

 

2️. Výdejní stojany pro bezobalový prodej od #MIWA

Z této spolupráce mám opravdu radost. Kdo o této novince ještě neslyšel, tak se jedná o český startup, který nabízí kartonové stojany s výdejníky. Ty jsou prošpikované chytrými technologiemi a cirkulárními kapslemi, které rotují mezi výrobcem a prodejnou. Jednu takovou prodejní stěnu máme i u nás na prodejně v Kotvě. Nabízíme tady speciální řadu malých sušenek, kterou si zákazník může nadávkovat do vratných kelímků. Mrkněte na video, jak to celé probíhá.

play

 #bezobalovenakupovani #bezobal #zerowaste

 

Podpis JZ