E-SHOP

POLÉVKA Z LISTOVÉHO ŠPENÁTU A MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Skvělá na zahřátí

Postup

Špenát a medvědí česnek opláchneme a nasekáme na menší kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli rovněž nakrájíme.

Na másle orestujeme koření, cibulku, zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem, přidáme brambory, muškátový oříšek a vaříme asi 15 minut. Vhodíme špenát a česnek, krátce povaříme, rozmixujeme a zjemníme smetanou. Dochutíme solí a pepřem.

Podáváme ozdobené pažitkou, jarní cibulkou nebo semínky. Jako vložku do polévky můžeme použít vejce uvařené natvrdo a nakrájené na kostičky, případně proužky uzeného lososa.

Suroviny

čerstvý listový špenátu 500 g
medvědí česnek 1 svazek
větší brambora 2 ks
cibule nebo jarní cibulka 1 ks
máslo 2 lžíce
zeleninový vývar nebo voda a kostka Würzlu (bio bujonu) 1 litr
smetana 100 ml
směs koření a květů Dobrá nálada od Sonnentoru
mletý muškátový oříšek špetka
sůl
pepř
na ozdobu – pažitka, jarní cibulka nebo semínka
Dle chuti jako vložka do polévky – nakrájené vejce uvařené natvrdo, proužky uzeného lososa

Tip

Vhodnou přílohou jsou špaldové bio krekry Biopekárny Zemanka.

VŠE O NÁKUPU

|

KDE NAKUPOVAT

|

PRO OBCHODNÍKY

|

PODPORUJEME

|

NOVINKY

Copyright © 2011 - 2021 Biopekárna Zemanka s.r.o. | prohlášení

Přihlášení

Přihlaste se k odběru NEWSLETTERU a využijte slevu 200 Kč na první nákup*

PŘIHLAŠTE SE K NÁM!
- zúčastněte se uzavřených akcí jen pro členy
- budete o akcích vědět jako první
- dostávejte NOVINKY
* Slevový kupón lze uplatnit na zboží v minimální hodnotě 2000 Kč. Kupón není možné spojit s jinou slevou. Přihlášením k odběru NEWSLETTERU souhlasíte se zasíláním informací elektronickou formou od provozovatele internetových stránek.
nebo již nezobrazovat